У відділенні патології недоношених новонароджених дітей ЛОКЛ розпочато цикл арт-терапевтичних занять з матерями передчасно народжених дітей

Жінки у післяпологовому періоді знаходяться у дуже складному фізичному та емоційному стані. Цей етап вважається критичним для матері зокрема сім’ї та родини загалом. У життя жінки вже повноцінно, а не уявно, як це було під час вагітності, входить нова людина. Це спричинює труднощі у набутті нових навиків, що стосуються догляду за дитиною, потребі зміни меж сім’ї, прийнятті себе у новій ролі матері.

 

У випадку нормального перебігу вагітності й пологів, жінка та сім’я мають достатньо багато часу і ресурсів для підготовки, як фізичної так і психологічної, до майбутніх змін.  

 

Проте у випадку виникнення нестандартної ситуації, наприклад, передчасних пологів, ситуація ускладнюється. Для батьків, а особливо матері, передчасне народження дитини може бути емоційно травмуючою ситуацією, до якої вона не є підготовлена. Зважаючи на це у відділенні патології недоношених новонароджених дітей ЛОКЛ розпочато цикл арт-терапевтичних занять з матерями передчасно народжених дітей. Метою занять є гармонізація емоційного стану жінок, що дасть змогу полегшити процес адаптації до нової ролі матері, прийняти себе та свою дитину, бути для неї джерелом позитивних ресурсів. Перша зустріч відбулася 16 березня. Участь взяло 10 матерів. Заняття проводить психолог, арт-терапевт, кандидат психологічних наук Марія Перун.

 

Мета сайту

Максимальне поширення інформації про потреби передчасно народжених дітей у Львові та Україні, їхнє лікування та можливу допомогу відділенню патології та відділенню інтенсивної терапії недоношених новонароджених дітей Львівської обласної клінічної лікарні.

Наші контакти

Україна, 79010, Львів, вул.Чернігівська, 5

Телефон: +38 (032) 275 76 11

E-mail: help@nemovlya.org.ua

Основні посилання

Діяльність фонду

Наші проекти

Звіти

Відповідальність сторін

Правила користування

Карта сайту

JoomShaper